Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket (250 gr.) tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri

İç materyal için;

  • 3 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç materyalleri hazırlamak için elmaları soyup rendeleyin.
  2. Toz şekerle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  3. Tarçın ekleyip soğumaya bırakın.
  4. Pudra şekeri dışındaki hamur materyallerini bir kapta yoğurun.
  5. Hamuru 6 eşit modüle bölün.
  6. Her parçayı yarım santim kalınlığında açın ve 8 eşit modüle bölün.
  7. Parçaların geniş kısmına hazırladığınız içten yerleştirin ve rulo halinde sarın.
  8. Fırın tepsisine dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında fazla kızartmadan pişirin.
  10. Fırından çıkarıp sıcakken her tarafını pudra şekerine bulayın.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soğan Dolması
Mercimekli Köfte (Videolu)
Mercimek Badı
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Defalarca Denenmiş Tarif)
El Açması Baklava
Waffle
Hdabla | © 2025 |