Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket (250 gr.) tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 6 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
İç materyal için;
- 3 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı toz şeker
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç materyalleri hazırlamak için elmaları soyup rendeleyin.
- Toz şekerle birlikte suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Tarçın ekleyip soğumaya bırakın.
- Pudra şekeri dışındaki hamur materyallerini bir kapta yoğurun.
- Hamuru 6 eşit modüle bölün.
- Her parçayı yarım santim kalınlığında açın ve 8 eşit modüle bölün.
- Parçaların geniş kısmına hazırladığınız içten yerleştirin ve rulo halinde sarın.
- Fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında fazla kızartmadan pişirin.
- Fırından çıkarıp sıcakken her tarafını pudra şekerine bulayın.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

