Tospik Kurabiye

Tospik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin ya da tereyağı ( oda sıcaklığında )
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( ele yapışmayan yumuşak bir hamur)
  • 2 yemek kaşığı kakao

Tospik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve kakao hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alın ve karıştırın.
  2. Sonra yavaş yavaş unu ekleyin.
  3. Ele yapışmayan hamuru elde ettiğinizde portakal büyüklüğünde bir kesim hamuru farklı kaba alarak içine kakaoyu ekleyin ve yoğurun.
  4. Hamurları 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurdan fındık büyüklüğünde modüller kopararak ayak ve baş yapın.
  6. Üzerine kakaolu hamurdan kesim alarak kabuk kısmını oluşturun ve üzerine kürdan yardımıyla çizikler atıp yuvarladığınız minik kesimlerin üzerine bırakın.
  7. Damla çikolata ile göz yapın.
  8. Tüm hamur bitene kadar bu formda yapın.
  9. Daha evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tospik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Turşusu
Mayasız Pratik Lavaş
Ispanaklı Kol Böreği (Hazır Yufkadan)
Baharatlı Diyet Kraker / Kurabiye
Kabak Graten
Cevizli Lokmalık Kurabiye
Hdabla | © 2025 |