Elmalı Kek
Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Kek için; 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmaları rendeleyip içine yaklaşık bir çay bardağı kadar şeker ekliyoruz, akabinde tarçın ekleyip ocağa alıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Kek materyallerinin ılık oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Keki yapmak için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz ,ardından öbür gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırın tepsisine kavurduğumuz elmalı harcı seriyoruz güzelce.
- Elmaların üzerine kek karışımını döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında kekin üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Üstü kızaran keki fırından çıkartıyoruz ve sarma sürecine geçiyoruz.
- Keki sararken elmalı kısım üste bakacak biçimde keki zıt çeviriyoruz ve sarıyoruz.
- Keki sararken keke dokunmamaya ihtimam gösterin yağlı kağıt ile sarın aksi taktirde kek elinize yapışabilir.
- Sardıktan sonra keki dilimleyip servis edebiliriz afiyet olsun.
Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












