Eli Böğründe (Kahramanmaraş Yemeği)

Eli Böğründe (Kahramanmaraş Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet arpacık soğan ( arpacık soğan yoksa büyük soğanları 4 kesim kesimde yapabilirsiniz)
  • 5 adet orta uzunluk domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 800 gr kumaşı kuzu eti
  • Yiyebileceğiniz kadar kuyruk yağı
  • 1 baş sarımsak
  • 2 adet patates (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Eli Böğründe (Kahramanmaraş Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Arpacık soğanlarımızı soyup, ortasını artı halinde kesikler yapıyoruz hoş pişmesi için. Domates ve biberlerimizi 4 kesim yapıyoruz.
  2. Eğer içine patates koymak isterseniz genelde çocuklar için ben koyuyorum onlarında küçük kare formunda kesip tuz, karabiber ve kırmızı biberle karıştırabilirsiniz.
  3. Kuşbaşı etlerimizin içine tuz, karabiber ve sıvı yağımızı ekleyip, karıştırıyoruz. Kuyruk yağımızıda küçük küçük doğruyoruz sarmısaklarımız soyuyoruz.
  4. Önce etlerimizi tepsinin orta kısmına koyuyoruz daha sonra etrafına sebzelerini koyuyoruz.
  5. Etimizin üst kısmına kuyruk yağını ve bir baş sorduğumuz sarımsağımızı koyup üzerine yağlı kağıtla kapatıyoruz.
  6. 200 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Eli Böğründe (Kahramanmaraş Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Çorbası
Kayseri Yağlaması
Gaziantep Usulü Söğürme
Süzme Mercimek Çorbası
Tavuklu Özbek Pilavı
Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça
Hdabla | © 2025 |