El Açmasını Bile Bilmeyenin Yapacağı El Açması Börek

El Açmasını Bile Bilmeyenin Yapacağı El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı su
Sosu için;
- 100 g tereyağı (eritilmiş)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
- 4 adet patates
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
El Açmasını Bile Bilmeyenin Yapacağı El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına aldığımız unun üzerine tuzu serpelim.
- Suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hamuru 6 eşit kesime bölerek bezeler oluşturalım.
- Aralarına sürmek için bir kapta eritilmiş tereyağı ile sıvı yağı karıştıralım.
- Bezelerimizi pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
- Açtığımız bezeleri ortalarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirelim.
- Hamurların üzerini streç sinema ile örterek 10 dk kadar dinlendirelim.
- İç harcı için haşlanmış patatesi ezelim.
- Üzerine doğranmış maydanoz, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ek ederek karıştıralım.
- Yağlayıp beklettiğimiz hamurlardan bir adedini elimizle kenara hakikat çeke çeke açabildiğimiz kadar incecik açalım.
- Ne kadar ince açarsak böreklerimiz o kadar çıtır çıtır ve lezzetli olur.
- İç harcımızdan uzunlamasına olacak biçimde yerleştirelim.
- Ardından rulo halinde saralım ve iki ucunu katlayarak ortada birleştirelim.
- Hazırladığımız börekleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Susam ve çörek otu serptikten sonra 180° fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.
El Açmasını Bile Bilmeyenin Yapacağı El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
