El Açması Tadında Unlu Çıtır Börek

El Açması Tadında Unlu Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 kg ıspanak
  • 2 adet kurusoğan
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sos için;

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sirke

El Açması Tadında Unlu Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları ayıklayıp bol suda yıkayın. Zerzevat kurutucusunda güzelce kurutun. Yada süzgeçte çok uygun süzdürüp o denli doğrayın. Ispanağı ince ince doğrayın.
  2. Uygun bir tencereye yağı koyup, soğanı küçük küçük doğrayın.
  3. Hafif kavrulduktan sonra ıspanagı ekleyin.
  4. Baharatlarıda ek edip, daima karıştırarak bir iki dakika kavurun.
  5. Yüksek ateşte ve kapağı açık kavrulursa ıspanak sulanmaz. Kavrulan ıspanağı soğumaya bırakın.
  6. Sos materyallerini derin bir kapta karıştırın.
  7. Bir yufkayı tezgaha alın. Sostan her tarafına eşit formda sürün.
  8. Yufkayı dörde kesin. İç malzemeyi geniş tarafına koyup rulo halinde sarın ortadan ikiye katlayıp pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Tüm yufkaları bu formda yapın.
  9. Dilerseniz tepside 1-2 saat bu formda dinlendirin. Yada akşamdan hazırlayıp sabah pişirirseniz hem sosunu daha yeterli çekerek dinlenmiş olur.
  10. Üzerine kalan harçtan sürüp, evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 35_40 dakikada pişiyor.
  11. Tepsiyi fırından çıkarıp, birinci sıcağı geçtikten sonra dilimleyip servis yapın.
  12. Çıtır çıtır mesken imali yufka tadında böreğimiz hazır. Afiyet olsun.

Not:Unlu sos çok az kalırsa biraz sıvı yağ dökerek böreklerin üzerine sürebilirsiniz.

El Açması Tadında Unlu Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaptandan Enfes Pratik Lor Tatlısı
Peynir Dolgulu Kabak Ruloları
Brokolili Makarna (El Yapımı)
Pamuk Gibi Tel Tel Açma
Papara (Fukara Mantısı) Tarifi
Mantı Tadında Makarna
Hdabla | © 2025 |