Brokolili Makarna (El Yapımı)

Brokolili Makarna (El Yapımı) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram brokoli (ayıklanmış hali ile)
Brokolili Makarna (El Yapımı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Brokolileri buharda 10 dakika pişirelim.
- Derin bir kaba 3 su bardağı unu kayalım ve tuzu da ekleyerek ön karıştırma yapalım.
- Unun içine yumurta sıvı yağı koyalım hafif bir yoğurmadan sonra pişen brokolileri robottan geçirip karışıma ek edelim.
- Brokolili hamura kalan bir bardak unu da dikkatli bir halde ek ederek güzelce yoğuralım.
- Hamuru 4 kesime bölelim ve her parçayı biraz unlayarak açalım.
- Açılan bezeleri isteğimiz hallerde kestikten sonra makarnalar pişirmeye hazırdır.
- Kesim sürecinden evvel makarna suyunu hazır edelim ve hazırlanan makarnaları kaynar suda 10-15 dakika pişirelim.
- Pişen makarnaları damak zevkinize nazaran soslayabilirsiniz ( ben tereyağı ve yoğurt kulladım).Afiyet olsun ☺️.
Brokolili Makarna (El Yapımı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








