El Açması Peynirli Börek
El Açması Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için :
- 5 su bardağı un
- 2.5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için :
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
- Beyaz peynir
- Kaşar peynir
- 2 yemek kaşığı tereyağ
El Açması Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mutfak şefine un, su ve tuzu alıp güzelce yoğuruyoruz. Kıvamı kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
- İç harç için tüm gereçleri bir kasede güzelce karıştırıyoruz.
- Sos için de tüm gereçleri bir kasede hazırlıyoruz.
- Hamurumuzu 5 – 6 eşit bezeye bölüyoruz.
- Her bir bezeyi yapacağımız tepsinin büyüklüğü kadar açıyoruz.
- Yağladığımız tepsiye evvel bir kat yufkamızı serip üzerine sostan yediriyoruz.
- Ardından bir kat daha tıpkı süreci yapıp 2.kata peynirli harçtan bölüştürüyoruz.
- Peynirli harçtan sonra 2 kat daha yufkayı ortalarına sos gelecek formda yerleştirip tekrar peynir koyuyoruz.
- Üzerine 2 kat daha ortaları soslanmış yufka diziyoruz.
- Böreğimizi dilimliyoruz üzerine yoğurtlu sos ve en son eritilmiş tereyağı döküp 180 derece fırında altlı üstlü pişiriyoruz.
El Açması Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











