El Açması Peynirli Börek

El Açması Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için :

  • 5 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için :

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

El Açması Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mutfak şefine un, su ve tuzu alıp güzelce yoğuruyoruz. Kıvamı kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
  2. İç harç için tüm gereçleri bir kasede güzelce karıştırıyoruz.
  3. Sos için de tüm gereçleri bir kasede hazırlıyoruz.
  4. Hamurumuzu 5 – 6 eşit bezeye bölüyoruz.
  5. Her bir bezeyi yapacağımız tepsinin büyüklüğü kadar açıyoruz.
  6. Yağladığımız tepsiye evvel bir kat yufkamızı serip üzerine sostan yediriyoruz.
  7. Ardından bir kat daha tıpkı süreci yapıp 2.kata peynirli harçtan bölüştürüyoruz.
  8. Peynirli harçtan sonra 2 kat daha yufkayı ortalarına sos gelecek formda yerleştirip tekrar peynir koyuyoruz.
  9. Üzerine 2 kat daha ortaları soslanmış yufka diziyoruz.
  10. Böreğimizi dilimliyoruz üzerine yoğurtlu sos ve en son eritilmiş tereyağı döküp 180 derece fırında altlı üstlü pişiriyoruz.

El Açması Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişi
Fırında Sütlaç
Biberli Ekmek
Az Ölçülü Nefis İrmik Helvası
Kayseri Yağlaması
Fırında Pratik Tava
Hdabla | © 2025 |