Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi
Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr un
- 300 gr su
- 200 gr ekşi maya
- 10 gr tuz
Şifası için ( üzerine);
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, su, maya yoğurulur. 30 dk dinlendirilir.
- Daha sonra tuzu 1 yemek kaşığı su ile eriterek hamura eklenir,tekrar yoğurulur.
- 30 dakika aralıklar ile hamura katlama süreci 3 kere tekrarlanır.
- 3 saat mayalanmaya bırakılır. 3 saat sonunda buz dolabına alınır 12-14 saat soğuk mayalama yapılır.
- Daha sonra tepsiye alınır ve 2 saat tepsi mayası yaptıktan sonra şifasını hazırladıktan sonra çok bastırmadan hamurun üzerine sürülüp formu verilir.
- Çörek otu ile süslenen pide evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 25 dk pişirilir.
- Piştikten sonra nemli bir bez ile örtüp kabuğunun kuruması önlenir.
Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










