Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket toz ekşi maya (35 gr)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker (silme)
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı su (oda sıcaklığında)

Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; geniş bir kabın içerisine un elenir. Üzerine maya, tuz, şeker ve yağ konularak karıştırılır.
  2. Yavaş yavaş oda sıcaklığındaki su eklenir.
  3. Homojen ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar uygunca yoğrulur.
  4. Üzeri streç sinema ile kapatılarak 30 dk mayalanmaya bırakılır.
  5. Süre sonunda hamur tekrar yoğrulur ve 5 kesime bölünür.
  6. İstenilen biçim verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  7. Üzeri örtülerek 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  8. Süre sonunda hamurların üzerine bıçak yardımıyla birkaç tane çizik atılır. Üzerine su püskürtülür.
  9. Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Not: pişme esnasında fırının içerisine yanmaz bir kap ile sıcak su konulur.

Afiyet olsun 💝.

Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayva Tatlısı
6+ Ay Bebekler İçin Kabaklı Patatesli Havuçlu Çorba (Alerjisi Olan Bebekler İçin Uygundur)
Yeşil Mercimekli Nohutlu Ayran Çorbası
Şeftalili Smoothie (Videolu)
Tam Ölçülü Pastane Poğaçası
Fındıklı İki Renkli Kek
Hdabla | © 2025 |