Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 4,5 su bardağı un
- 1 paket toz ekşi maya (35 gr)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker (silme)
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağ
- 1,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı su (oda sıcaklığında)
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; geniş bir kabın içerisine un elenir. Üzerine maya, tuz, şeker ve yağ konularak karıştırılır.
- Yavaş yavaş oda sıcaklığındaki su eklenir.
- Homojen ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar uygunca yoğrulur.
- Üzeri streç sinema ile kapatılarak 30 dk mayalanmaya bırakılır.
- Süre sonunda hamur tekrar yoğrulur ve 5 kesime bölünür.
- İstenilen biçim verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Üzeri örtülerek 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Süre sonunda hamurların üzerine bıçak yardımıyla birkaç tane çizik atılır. Üzerine su püskürtülür.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Not: pişme esnasında fırının içerisine yanmaz bir kap ile sıcak su konulur.
Afiyet olsun 💝.
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








