Eksi Mayalı Ekmek

Eksi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg un
- 6 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı eksi maya el yapımı
- 1 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Eksi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ekşi mayamızı kaseye koyalım 2 saat bekletelim (aktifleşinceye) kadar.
- İki saat sonra ununu koyalım sonra ılık suyunu koyalım tuzunu atalım, yoğuralım yumuşak bir hamur yapalım, alttan üste yanlışsız güzelce pürüzsüz bir hamur yapalım.
- Kendini zati bırakır çok katı olmayacak bir ekmek hamuru yapalım Üzerini kapatalım 4 saat bekletelim.
- Dört saat sonra elimizi unlayıp hamurumuzu ikiye bölelim yuvarlak sepete bez serip unlayalım, hamurumuzu koyalım.
- Diğer sepetede tıpkı süreci yapalım üzerlerini örtelim, 2 saatte bu türlü bekletelim fırın tepsisine yağlı kağıt serip tam ortasına tepsinin sepetteki hamuru zıt çevirelim.
- Üzerine suyla sıvı yağı karıştırıp sürelim bıçakla artı çizelim ısıtılmış fırına verelim.
- 200 derecede 50 dakika pişirelim fırın telinin üzerine alalım soğumaya bırakalım Soğuyunca dilimleyelim yemeye hazır. Afiyet olsun.
Not:Süresi uzun lakin hoş bir ekmek oluyor.
Eksi Mayalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








