Eksi Mayalı Ekmek

Eksi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg un
  • 6 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı eksi maya el yapımı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Eksi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ekşi mayamızı kaseye koyalım 2 saat bekletelim (aktifleşinceye) kadar.
  2. İki saat sonra ununu koyalım sonra ılık suyunu koyalım tuzunu atalım, yoğuralım yumuşak bir hamur yapalım, alttan üste yanlışsız güzelce pürüzsüz bir hamur yapalım.
  3. Kendini zati bırakır çok katı olmayacak bir ekmek hamuru yapalım Üzerini kapatalım 4 saat bekletelim.
  4. Dört saat sonra elimizi unlayıp hamurumuzu ikiye bölelim yuvarlak sepete bez serip unlayalım, hamurumuzu koyalım.
  5. Diğer sepetede tıpkı süreci yapalım üzerlerini örtelim, 2 saatte bu türlü bekletelim fırın tepsisine yağlı kağıt serip tam ortasına tepsinin sepetteki hamuru zıt çevirelim.
  6. Üzerine suyla sıvı yağı karıştırıp sürelim bıçakla artı çizelim ısıtılmış fırına verelim.
  7. 200 derecede 50 dakika pişirelim fırın telinin üzerine alalım soğumaya bırakalım Soğuyunca dilimleyelim yemeye hazır. Afiyet olsun.

Not:Süresi uzun lakin hoş bir ekmek oluyor.

Eksi Mayalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sinem Ablacığımdan Aldığım Sakallı Poğaça Tarifi
Sebzeli Tuzlu Kek
Kıymalı Patates Rulo
Yoğurtlu Brokoli Salatası
Soğan Turşusu (Antioksidan)
Orjinal Supangle Tarifi (Tam Tarif)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet