Etsiz Ve Pratik Çiğ Köfte

Etsiz Ve Pratik Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı nar ekşisi (çok ekşili istemiyorsan yarım çay bardağı ekleyin)
  • 1 tatlı kaşığı isot biberi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 diş ezilmiş sarımsak (isteğe bağlı fakat ben sarımsak sevmediğim için kullanmadım)
  • 1 adet limonun suyu
  • Yarım demet ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı/ benim meskende yoktu o yüzden kullanmadım)
  • Yarım demet taze soğan (isteğe bağlı)

Etsiz Ve Pratik Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İnce bulguru geniş bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu ekleyip karıştırın ve üzerini kapatarak 10-15 dakika kadar şişmeye bırakın.
  2. Şişen bulgura domates ve biber salçasını, isot, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, tuz, limon suyu, sarımsak ve nar ekşisini ekleyin.
  3. Karışımı elinizle yoğurun. Bulgur, baharatlarla düzgünce harmanlanıp yumuşak bir kıvam almalıdır.
  4. Yağı ve taze otları ekleyin: zeytinyağını ekleyip bir müddet daha yoğurun. Son olarak ince doğranmış maydanoz ve taze soğanı ekleyip karıştırın.
  5. Çiğ köfteyi avuç içinde sıkıp biçim verin. Marul yaprakları ve limon dilimleriyle servis edebilirsiniz. Deneyenler afiyet olsun!

Not:Sizin damak tazına nazaran farklı ister tatlı ister acılı benim ki tatlıdır ve ekşilidir

Etsiz Ve Pratik Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mayasız Kolay Pişi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Rulo Poğaça
Süzme Çorbası
İçli Köfte
Trileçe
3 Renkli Tatlı
Karışık Pide
Hdabla | © 2025 |