Ekmekte Et Tantuni

Ekmekte Et Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram ince doğranmış dana eti
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (mersinliler pamuk yağı kullanıyor ancak ben kullanmadım)
  • 1 küp küp kabuğu soyulmuş domates
  • 1 büyük uzunluk ince doğranmış soğan
  • Yarım demet maydanoz ince kıyılmış
  • 3 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 çay kaşığı silme kimyon

Ekmekte Et Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Doğradığınız eti düdüklü tencere haşlayın.
  2. Haşlanan eti uygun tencere ye alıp etin suyundan 3 -4 kepçe ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Suyunu çeken etin üzerine sıvı yağ ek edip biraz kavurun sonra bir bardak daha et suyu ekleyin.
  4. Ardından kırmızı tozbiber, tuz ve kimyonunu ekleyin görseldeki üzere tencerenin ortasını boş bırakın.
  5. Boş bıraktığınız yere ekmeğin içini banın ve et, domates, maydanozlu soğandan ekmeğin içine koyun, tercihe bağlı limon sıkın ve tantuni hazır. Afiyet olsun.

Ekmekte Et Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tatlı Patates Yemeği (8 Ay+)
Patates Püresinde Misket Köfte
French Toast
Hindistan Cevizli Tatlı
Ballı Kabak Tatlısı
Buzluk İçin Börek Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |