Ege Usulü Enginar Dolması

Ege Metodu Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet taze enginar
- Yarım limon
- 2-3 lt su
İç materyal;
- 8 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 sap yeşil soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nâne
- 1 tutam dereotu
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Ege Tarzı Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarları yıkayalım sap kısımlarından keselim.
- Dış tarafındaki sert yapraklarını ayıklayalım.
- Uç kısımlarını keselim ve içlerini kaşık yardımıyla çıkaralım (fotoğraftaki gibi) derin bir kapta su içerisine bırakalım kararmamaları için yarım limon sıkalım.
- Ayrı bir kapta pirinçi yıkayalım süzelim, üzerine ince ince doğradığımız kuru soğanı ve yeşillikleri ekleyelim.
- Zeytinyağı tuz ve karabiberi de ek edelim yeterlice karıştıralım.
- Enginarları limonlu sudan alalım.
- İç materyalden içine ve dış yapraklarının ortalarına dolduralım.
- Doldurduğumuz enginarları geniş bir tencereye alalım az zeytinyağı gezdirelim enginarların yarısına gelecek biçimde su koyalım orta ateşte pişirmeye başlayalım .
- Kaynamaya başladığında kısık ateşe alalım ağzı kapalı bir halde yaklaşık bir saat kadar pişirelim.
- Yarım saat dinlendirelim nefis enginar dolmamızı afiyetle tüketelim.
🤤🤤.
Not: enginar sayısını kişi sayısına nazaran artırmak isterseniz,enginar başına 4 yemek kaşığı pirinç gelecek halde çoğaltabilirsiniz.
Ege Yolu Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







