Ege Usulü Enginar Dolması

Ege Metodu Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet taze enginar
  • Yarım limon
  • 2-3 lt su

İç materyal;

  • 8 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 sap yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze nâne
  • 1 tutam dereotu
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Ege Tarzı Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarları yıkayalım sap kısımlarından keselim.
  2. Dış tarafındaki sert yapraklarını ayıklayalım.
  3. Uç kısımlarını keselim ve içlerini kaşık yardımıyla çıkaralım (fotoğraftaki gibi) derin bir kapta su içerisine bırakalım kararmamaları için yarım limon sıkalım.
  4. Ayrı bir kapta pirinçi yıkayalım süzelim, üzerine ince ince doğradığımız kuru soğanı ve yeşillikleri ekleyelim.
  5. Zeytinyağı tuz ve karabiberi de ek edelim yeterlice karıştıralım.
  6. Enginarları limonlu sudan alalım.
  7. İç materyalden içine ve dış yapraklarının ortalarına dolduralım.
  8. Doldurduğumuz enginarları geniş bir tencereye alalım az zeytinyağı gezdirelim enginarların yarısına gelecek biçimde su koyalım orta ateşte pişirmeye başlayalım .
  9. Kaynamaya başladığında kısık ateşe alalım ağzı kapalı bir halde yaklaşık bir saat kadar pişirelim.
  10. Yarım saat dinlendirelim nefis enginar dolmamızı afiyetle tüketelim.

🤤🤤.

Not: enginar sayısını kişi sayısına nazaran artırmak isterseniz,enginar başına 4 yemek kaşığı pirinç gelecek halde çoğaltabilirsiniz.

Ege Yolu Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Portakallı Tam Buğday Unlu Pancake
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Brokoli Salatası
Pırasalı Yulaf Börek/ Kek
Kakaolu Bisküvili Toplar
Çikolatalı Trüfler
Dubai Çikolatası
Kuru Dolma (Antep Usulü)
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.