Kesme İrmik Tatlısı

Kesme İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 3 kaşık eksik irmik
  • 3 kaşık nişasta
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kesme İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pişirme kabınızın içine 1 litre sütü şekeri, irmiği ve nişastayı ekleyip güzelce karıştınız sonra ocağın altını açıp göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
  2. Üzerine vanilya ve tereyağını ekleyip kalıbın içini ıslatıp tatlının yarısını dökünüz.
  3. Kalan tatlıya 2 yemek kaşığı kakao ekleyip yavaş yavaş kalıbın içine dökünüz soğuduktan sonra buzdolabında ve en az 5 -6 saat bekletiniz.
  4. Kalıptan çıkarınız ben tarçın ,antep fıstığı ve narla süsledim dilediğiniz üzere süsleyiniz.
İlginizi Çekebilir:Havuçlu Dereotlu Poğaça
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Tavuk
Kandil Simiti
Pancar Tarator
Arpa Şehriye Salatası
Soğanlı Peynirli Börek
Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet