Kesme İrmik Tatlısı

Kesme İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 3 kaşık eksik irmik
  • 3 kaşık nişasta
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kesme İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pişirme kabınızın içine 1 litre sütü şekeri, irmiği ve nişastayı ekleyip güzelce karıştınız sonra ocağın altını açıp göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
  2. Üzerine vanilya ve tereyağını ekleyip kalıbın içini ıslatıp tatlının yarısını dökünüz.
  3. Kalan tatlıya 2 yemek kaşığı kakao ekleyip yavaş yavaş kalıbın içine dökünüz soğuduktan sonra buzdolabında ve en az 5 -6 saat bekletiniz.
  4. Kalıptan çıkarınız ben tarçın ,antep fıstığı ve narla süsledim dilediğiniz üzere süsleyiniz.
İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Yemeği
Bol Soslu Islak Kek
Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli )
Elmalı Glazürlü Kış Keki
Iced Vanilla Latte (Ev Yapımı Vanilyalı Buzlu Latte) Tarifi
Karamelize Şerbetli Kremalı Revani
Hdabla | © 2025 |