Ege Usulü Enginar

Ege Yolu Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kısım enginar
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • Tuz

Ege Metodu Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce büyük bir kaba çokça su koyup, yarım limonu sıkalım kabuğunu da içine atalım. 1 kaşık un atıp yeterlice karıştıralım.
  2. Karbonatlı su yapıp enginarları ve kestiğimiz saplarını da bu suya ıslayıp yarım saat bekletelim. Sonra çokça durulayalım. Dilerseniz saplarını soyup yemeğe ekleyebilirsiniz ben çiğ olarak yemeyi tercih ediyorum.
  3. Enginarların dış yapraklarını koparalım, üzerinde kalanların uçlarını keselim fakat bugün ben kesmeden pişirdim.
  4. Yapraklarını yeterlice açıp merkezindeki tüylerini kaşıkla temizleyelim, olmazsa enginarları ikiye bölerek de temizleyebilirsiniz. Benim enginarlar çok küçüktü kesmek zorunda kaldım.
  5. Temizlediğimiz enginarları unlu, limonlu suya atalım. Hepsi bitince zeytinyağında kalan unu kavuralım, enginarların suyunu süzüp tencereye alalım kavurmaya devam edelim.
  6. Yarım limon suyunu enginarların üzerine dökelim. Üzerini kapatacak kadar su koyalım, ağzını kapatıp 45 dakika pişirelim.
  7. Enginarları suyuyla birlikte servise alalım. Kabuklarını sıyırarak sıhhatle tüketelim.

Ege Metodu Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Yulaflı Salata
Fırında Patlıcan Kebabı
Peynir Dolgulu Biber Kızartması
Cezerye
Fındıklı Tahinli Kurabiye
Mor Kısır
Hdabla | © 2025 |