Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet orta uzunluk patlıcan
- 400-500 gram kıyma
- 2-3 diş sarımsak (dövülmüş)
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz (damak zevkine göre)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 adet domates
- 2-3 adet yeşil biber
Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları hazırlayın. Patlıcanları orta kalınlıkta (yaklaşık 1,5-2 parmak genişliğinde) halka halka doğrayın.
- Köfte harcını yapın. Kıymayı geniş bir kaba alın, dövülmüş sarımsak, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun. Baharat ölçüsünü damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Tepsiye dizin: bir patlıcan bir köfte olacak biçimde sırasıyla tepsiye dizin.
- Sebzeleri ekleyin. Tepsinin boş kalan kısımlarına dörde yahut beşe böldüğünüz domatesleri ve bütün haldeki biberleri yerleştirin.
- Yağ ve tuz ekleyin: yemeğin üzerine yavaşça tuz serpin ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında birinci yarım saat üstü ıslatılmış yağlı kağıtla kapalı, son yarım saat üstü açık biçimde yaklaşık 1 saat pişirin. Patlıcanların yeterlice yumuşadığını denetim ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Afiyet olsun!.
Fırında Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






