Ege Tadında Zeytinyağlı Taze Fasulye

Ege Tadında Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kg taze fasulye
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Ege Tadında Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 1 çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır.
  2. Üzerine yemeklik doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur.
  3. Soğanlar biraz kavrulduktan sonra temizlenip dileğe nazaran kesilmiş olan fasulyeler eklenir.
  4. Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak 6-7 dakika kavrulur.
  5. Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir.
  6. 2 su bardağı sıcak su ek edilir.
  7. Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
  8. Ocaktan almadan tuzu ve şekeri eklenir.
  9. Zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır.
  10. Hazır olan zeytinyağlı taze fasulye soğuk olarak servis edilir.

Ege Tadında Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balon Pişi
Şifa Deposu Tavuk Çorbası
Annemin Tarifiyle Börülce
Glutensiz Tohumlu Krep (1 Adeti Sadece 50 Kalori!!)
Borcamda 24 Dilim Vişneli Yaş Pasta Tarifi – Kalabalık Aileler İçin Mükemmel (Videolu)
Baharatlı Patlamış Mısır
Hdabla | © 2025 |