Ege Tadında Zeytinyağlı Taze Fasulye
Ege Tadında Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 kg taze fasulye
- 3 adet domates
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Ege Tadında Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur.
- Soğanlar biraz kavrulduktan sonra temizlenip dileğe nazaran kesilmiş olan fasulyeler eklenir.
- Karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak 6-7 dakika kavrulur.
- Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir.
- 2 su bardağı sıcak su ek edilir.
- Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
- Ocaktan almadan tuzu ve şekeri eklenir.
- Zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır.
- Hazır olan zeytinyağlı taze fasulye soğuk olarak servis edilir.
Ege Tadında Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










