Düdüklüde Tavuklu Keşkek

Düdüklüde Tavuklu Keşkek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı buğday
- 1 paket tavuk göğüsü
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
- 1.5 lt su
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı salça
Düdüklüde Tavuklu Keşkek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle düdüklüye yıkanmış buğdayları ve tavuğu yıkayıp koyuyoruz.
- 6 parmak üst su koyuyoruz.
- Kaynayana kadar ağzı açık kalsın .
- Kaynayınca kapağını kapatalım suda bekletilmediyse buğdaylar 1 saat pişirelim.
- Pişen tavuk ve buğdaya haşlanmış nohut koyalım, tahta kaşıkla vura vura dövelim, yeterlice ezilsin.
- Tuzunu atalım karıştıralım.
- Tabağa keşkeği koyalım ,üzerine tereyağında yaktığımız salçayı gezdirelim afiyet olsunnnn😍😍😍.
Düdüklüde Tavuklu Keşkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
