Düdüklüde Etli Kuru Fasülye

Düdüklüde Etli Kuru Fasülye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuru fasülye
- Dolu dolu bir yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yemeğin kıvamının nasıl olmasını istediğinize bağlı olarak 2 ya da 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet soğan
- 2-3 kısım defne yaprağı
- İsteğe nazaran et ölçüsü belirlenir (ben dana kuşbaşı etinden yapıyorum)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Düdüklüde Etli Kuru Fasülye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru fasülyeyi bir gece evvelce ıslatalım. Şayet ıslatmayı unutmuşsanız bir tencereye fasulyeleri koyun üzerine 3- 4 parmak geçecek kadar suyla kaplayın ve kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar daha kaynatın ve sonrasında altını kapatıp kapağını örtün ve yaklaşık 1 saat kadar sıcak suda bekletin.Fasulyeler düdüklü için hazır olacaklar.
- Düdüklü tencereye dolu dolu bir yemek kaşığı tereyağı ve üç yemek kaşığı zeytinyağını koyup eritiyoruz.
- İçerisine yemeklik doğradığımız bir adet orta uzunluk soğanı ekleyip yumuşayana kadar ortada karıştırarak pişiriyoruz.
- Sonrasında içerisine bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Böylelikle daha bol salçalı bir yemek oluyor.
- Fasülyelerin suyunu süzüp tencereye ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. 1- 2 dakika daha bu türlü harmanlanması bekliyoruz.
- Sonrasında kuşbaşı olarak doğradığımız etleri ek ediyoruz ve karıştırıyoruz. (ben etleri mühürlemeden yapıyorum zira öncesinde kavurduğum vakit yeterli pişmiyor, lastik üzere oluyor, o yüzden direk çiğ olarak atıyorum ve haşlama halinde yapıyorum, daha lezzetli ve lokum üzere oluyor).
- Baharatlarını ekliyoruz. Ben, karabiber tuz, acı toz biber ekliyorum. Ve üzerine yemeğin sululuk oranını göz önünde bulundurarak isteğe nazaran iki yahut üç su bardağı sıcak su ekliyoruz.
- Düdüklünün kapağını kapatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyorum. Bu sizin düdüklünüze nazaran değişebilir. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.
Düdüklüde Etli Kuru Fasülye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





