Düdüklüde Etli Kuru Fasülye

Düdüklüde Etli Kuru Fasülye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasülye
  • Dolu dolu bir yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yemeğin kıvamının nasıl olmasını istediğinize bağlı olarak 2 ya da 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet soğan
  • 2-3 kısım defne yaprağı
  • İsteğe nazaran et ölçüsü belirlenir (ben dana kuşbaşı etinden yapıyorum)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Düdüklüde Etli Kuru Fasülye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasülyeyi bir gece evvelce ıslatalım. Şayet ıslatmayı unutmuşsanız bir tencereye fasulyeleri koyun üzerine 3- 4 parmak geçecek kadar suyla kaplayın ve kaynamaya bırakın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar daha kaynatın ve sonrasında altını kapatıp kapağını örtün ve yaklaşık 1 saat kadar sıcak suda bekletin.Fasulyeler düdüklü için hazır olacaklar.
  3. Düdüklü tencereye dolu dolu bir yemek kaşığı tereyağı ve üç yemek kaşığı zeytinyağını koyup eritiyoruz.
  4. İçerisine yemeklik doğradığımız bir adet orta uzunluk soğanı ekleyip yumuşayana kadar ortada karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Sonrasında içerisine bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Böylelikle daha bol salçalı bir yemek oluyor.
  6. Fasülyelerin suyunu süzüp tencereye ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. 1- 2 dakika daha bu türlü harmanlanması bekliyoruz.
  7. Sonrasında kuşbaşı olarak doğradığımız etleri ek ediyoruz ve karıştırıyoruz. (ben etleri mühürlemeden yapıyorum zira öncesinde kavurduğum vakit yeterli pişmiyor, lastik üzere oluyor, o yüzden direk çiğ olarak atıyorum ve haşlama halinde yapıyorum, daha lezzetli ve lokum üzere oluyor).
  8. Baharatlarını ekliyoruz. Ben, karabiber tuz, acı toz biber ekliyorum. Ve üzerine yemeğin sululuk oranını göz önünde bulundurarak isteğe nazaran iki yahut üç su bardağı sıcak su ekliyoruz.
  9. Düdüklünün kapağını kapatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyorum. Bu sizin düdüklünüze nazaran değişebilir. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.

Düdüklüde Etli Kuru Fasülye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Fit Çörek (Airfryer İle)
Tepsi Mantısı
Sucuklu Patates Köfte
Köz Tadında Lezzet Bombası
Beyaz Lahana Turşusu (Ertesi Gün Tüketebileceğiniz Pratik Tarifler)
Brokoli Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet