Donut
Donut Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2.5 su bardağı denetimli un
Süsleme için;
- Hindistan cevizi
- Renkli süslemeler
- Çikolata sosu
- Eritilmiş çikolata ve eritilmiş beyaz çikolata
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba süt, ılık su, kuru maya, şeker, tuz koyulur, karıştırıp 5 dk bekleyelim.
- Sonra yumurta, sıvı yağ ,un ekleyerek yoğurulup ele yapışmayan hamur elde edelim, 1 saat ağzı kapalı dinlendirelim.
- Hamuru 14 eşit kesime bölelim ceviz büyüklüğünde hamuru yuvarlayalım ,ortasını şişe kapağıyla delelim sıvı yağında kızartalım.
- Benmari yöntemi erittiğimiz çikolata ve beyaz çikolata batırıp dilediğimiz halde süsleyelim afiyet olsun 🌸🌸🌸.
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












