Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için;

  • Ceviz antep fıstığı
  • Dondurma

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı eritelim üstüne irmiği ekleyelim ve 5 dakika kavuralım, irmiğin rengi biraz yoğunlaşacak.
  2. Sonra üstüne şekeri ekleyelim ve bir kaç dakika daha kavuralım ,üstüne sütü ekleyelim ve 1 dakika boyunca karıştıralım.
  3. Sonra tavanın altını kapatalım ve üstüne kapağını kapatım dinlenmeye bırakalım.
  4. Helvamız hazır hoş bir servis tabağına ister dondurmayla ister sade ceviz yahut fıstıkla servis edelim afiyet olsun 😋😋😋.

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kurabiye
Anne Kurabiyesi
Airfer’da Patates Kızartması
Hamsiköy Sütlaçı
Sütlü Mantar Çorbası
Çikolata Soslu Muhallebi
Hdabla | © 2025 |