Dondurma Kurabiye

Dondurma Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un ( denetimli unun kalitesine ve markasına nazaran değişir)
  • 1 çay bardağı damla çikolata (ben yarım bardak koydum)

Üzeri için ;

  • Pudra şekeri

Süslemek için;

  • Antep fıstığı

Dondurma Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yoğurma kabınızın içine oda ısısındaki margarini, sıvı yağını ve yumurtayı ve pudra şekerini koyup çırpınız.
  2. Sonra öbür gereçleri ekleyip ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz en son damla çikolatayı ekleyiniz.
  3. Daha sonra fırın tepsisine yağılı kağıt seriniz ve dondurma kaşığıyla kaşık kaşık alıp tepsiye diziniz.
  4. Dondurma kaşığınız küçük olursa daha âlâ olur.
  5. Hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 16 -18 dakika kadar pişiriniz.
  6. Fırından çıkan kurabiyeler sovuduktan sonra putra şekeri serpiniz ve dilediği üzere süsleyiniz.

Not :pişirme müddeti fırından fırına değişir. Daha detaylı ve görüntülü tarifler için ınstagram sayfama beklerim.

Dondurma Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni Cookies
Çikolata Soslu Kakaolu Kek
Pastanedeki Donut Görünümlü Ekler Tarifi
Enginarlı Bahar Pilavı
Hamsi Pilavı
Kolay Tavuklu Taco
Hdabla | © 2025 |