Hamsi Pilavı

Hamsi Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 kilo hamsi
- 1.5 kilo pirinç (baldo)
- 4 adet orta uzunluk havuç
- 3 adet orta uzunluk soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 200 gram tereyağ
- 1 orta uzunluk çay bardağı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Hamsi Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için pilavımızın pirinçini 30 dakika tuzlu suda bekletiyoruz.
- Hazırlayacağımız harcın tane tane olması için pirinçimizi yeterlice yıkayıp süzdürüyoruz.
- Uygun bir tencereye sıvı yağı, tereyağı ve küp küp doğradığımız soğanları alıyoruz.
- Orta ateşte soğanları biraz karıştırdıktan sonra yeniden birebir formda doğradığımız havuçları ekliyoruz.
- Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte 7 dk kadar demlendiriyoruz.
- Karışıma sırasıyla salçayı, pirinçi, maydanozu, tuzu ve baharatları ek ediyoruz.
- Harcımızı pişirmek için kaynamış suyu ekliyoruz.
- Suyu biraz çekilince iç harcımızı karıştırarak kapağı kapalı tencereyi kısık beğenilen demlenmeye bırakıyoruz.
- Taze hamsilerimizin kılçığını ve başını ayıklayarak işe başlıyoruz.
- Elden geçirdiğimiz hamsileri sıvı yağ ile yağlanan tepsiye hiç boşluk kalmayacak formda evvel altına sonrasında kenarlarına gelecek halde süratlice diziyoruz.
- Ardından demlenen iç harcı tepsiye hafif tepeleme olacak formda yayıyoruz.
- Dizme işine hamsilerin dış yüzeyleri üstte kalacak formda süratlice devam ediyoruz.
- Tüm bu süreçlerim akabinde evvelce ısıtılmış fırında 40 dakika denetimli biçimde hamsi pilavımızı pişiriyoruz.
Deneyeceklere ve tadacaklara şimdiden afiyetler olsun.
Hamsi Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
