Donat

Donat Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 200 gr sütlü çikolata
  • İsteğe bağlı süsleme

Donat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik süt, su, şeker,tuz, zeytin yağı ve mayamızı bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Daha sonra unumuzu ek edip yoğuralım ve kabımızın ağzını kapatıp 45 dk bekleyelim.
  3. Portakal büyüklüğünde beze alıp oklava yardımıyla açalım ve bir bardak yardımıyla yuvarlak haller elde edelim .
  4. O biçimlerin ortasını su şişesinin kapağı ile delelim.
  5. Daha sonra bi tepsiye dizip 30 dk bekleyelim .
  6. Bir tavada ısıttığımız yağın içine atıp kızartalım ,kızaran donatları soğumaya bırakalım.
  7. Ardından çikolatamıza batırıp dizelim,üzerine şekerleme serpelim ,deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Donat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalıpla Mantı (Mantının En Kolay Hali )
Soğan Çorbası
İki Renkli Şerbetli Tatlı
Unsuz Yağsız Şekersiz Tahin Ekmeği!
Makarna Salatası
Yaprak Sarması
Hdabla | © 2024 |