Pişi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket maya

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık suyla sütü bir kaba boşaltıp üstüne maya katıyoruz.
  2. Sonra tuz ve şeker koyulur.
  3. Ardından yağı sonra yavaş yavaş unu koyarak hamuru yoğuruyoruz kulak göğsü kıvamına gelene kadar hamuru yoğuruyoruz 20 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz
  4. .Sonra bir parmak kalınlığında açıyoruz bir çay bardağı yardımıyla hamurdan yuvarlak formlar çıkarıyorum.
  5. 10 dakika beklemeye bırakıp hamurları orta ateşte kızartıyoruz ,hamurlar şişerek yuvarlak pofidik bir yapı alıyor afiyet olsun.

Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mozaik Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcam Pastası
Brokolili Mercimek Çorbası
Çok Pratik Arpa Şehriye Salatası
Portakallı Limonlu Kolay Kurabiye
Spoonful
Enfes Latte Pasta
Hdabla | © 2025 |