Domatesli Pilav
Domatesli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 su bardağı pirinç ( baldo yahut tosya )
- 400 gram domates
- 2 diş sarımsak
- 3,5 su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucu toz şeker
Domatesli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçleri su berraklaşana kadar yıkayalım. Domatesleri de düzgünce yıkayalım ve iri modüller halinde kesip yeşil sap kısmını ayıkladıktan sonra rondodan geçirelim.
- İki iri diş sarımsağı yemeklik minik minik doğrayalım. Tencereyi ısıtalım.
- Zeytinyağ, tereyağ ve doğradığımız sarımsağı ekleyip tereyağ eriyene kadar kavuralım.
- Püre haline getirdiğimiz domatesleri de ekleyelim ve kısuk ateşte domatesin suyu azalana dek karıştırarak çektirelim.
- Bu ortada bir çay kaşığı ucu ile toz şeker ve tuzu ekleyip baharatlandıralım.
- Suyu gereğince çekilen domatesli karışıma artık pirinçleri ek edebiliriz ve 5 dakika kadar yüksek ateşte kavuralım.
- Artık suyu ekleyebiliriz. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kısık ateşte demlendirelim.
- Kapağı açalım ve beş dakika daha kısık ateşte karıştırarak çektirelimki büsbütün domates suyunu çeksin diye. Artık yemeğe hazır. Nefis bir lezzet oldu.

Domatesli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







