Domatesli Pilav

Domatesli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı pirinç ( baldo yahut tosya )
  • 400 gram domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3,5 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucu toz şeker

Domatesli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçleri su berraklaşana kadar yıkayalım. Domatesleri de düzgünce yıkayalım ve iri modüller halinde kesip yeşil sap kısmını ayıkladıktan sonra rondodan geçirelim.
  2. İki iri diş sarımsağı yemeklik minik minik doğrayalım. Tencereyi ısıtalım.
  3. Zeytinyağ, tereyağ ve doğradığımız sarımsağı ekleyip tereyağ eriyene kadar kavuralım.
  4. Püre haline getirdiğimiz domatesleri de ekleyelim ve kısuk ateşte domatesin suyu azalana dek karıştırarak çektirelim.
  5. Bu ortada bir çay kaşığı ucu ile toz şeker ve tuzu ekleyip baharatlandıralım.
  6. Suyu gereğince çekilen domatesli karışıma artık pirinçleri ek edebiliriz ve 5 dakika kadar yüksek ateşte kavuralım.
  7. Artık suyu ekleyebiliriz. Kapağı kapalı olarak 10 dakika kısık ateşte demlendirelim.
  8. Kapağı açalım ve beş dakika daha kısık ateşte karıştırarak çektirelimki büsbütün domates suyunu çeksin diye. Artık yemeğe hazır. Nefis bir lezzet oldu.

Domatesli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Çorbası
Dereotlu Susamlı Lokmalık Kurabiye
Semiz Otlu Sömelek
Ev Yapımı Kayısı Suyu
Çörek Otlu Kurabiye (Çok Lezzetli Ve Çok Kolay)
Tambuğday Unlu Çiçek Ekmek
Hdabla | © 2025 |