Domates Çorbası

Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 ml domates sosu yahut 5 adet domates
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre sıcak su
  • 250 ml süt (en son)

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar
  • Kekik

Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağ, tereyağ tencereye alınıp un eklenir ve güzelce kavrulur.
  2. Kavrulan una domates sosu yahut rendelenmiş domates, 1 yemek kaşığı salça ek edilerek birkaç cins çevirdikten sonra suyu ve tuzu eklenir, karıştırarak kaynamaya bırakılır.
  3. Pişen çorba pürüzsüz olması için blenderdan geçirilir süt ek edilir ve altı kapatılır.
  4. Arzuya nazaran servis ederken kaşar peyniri ve kekik eklenebilir.

Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ahududulu Muzlu Vitamin Deposu Dondurma
Kadınbudu Köfte
Tantuni Tarifi
Sufle Tarifi ( Airfryer’da )
Ispanak Ve Peynirli Börek (6 Adet Yufkadan 2 Tepsi Börek)
Cevizli Güllaç
Hdabla | © 2025 |