Domates Çorbası

Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 300 ml domates sosu yahut 5 adet domates
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litre sıcak su
- 250 ml süt (en son)
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
- Kekik
Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ, tereyağ tencereye alınıp un eklenir ve güzelce kavrulur.
- Kavrulan una domates sosu yahut rendelenmiş domates, 1 yemek kaşığı salça ek edilerek birkaç cins çevirdikten sonra suyu ve tuzu eklenir, karıştırarak kaynamaya bırakılır.
- Pişen çorba pürüzsüz olması için blenderdan geçirilir süt ek edilir ve altı kapatılır.
- Arzuya nazaran servis ederken kaşar peyniri ve kekik eklenebilir.
Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







