Cevizli Güllaç

Cevizli Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yaprak güllaç
  • 1 litre süt

Arası ve üzeri için;

  • Ceviz

Cevizli Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için tenceremizde bir litre sütü ve şekeri koyup ocağın üstünde şeker eriyene kadar karıştıralım.
  2. Uygun yuvarlak cam borcama ılık sütü iki kat güllacın yapraklarını kırıp ılık sütü gezdirin .
  3. Ara katına kırdığımız ceviz içlerini koyup iki kat daha güllaç yaprağı ek edip tekrardan şekerli sütü gezdirelim .
  4. Son olarak kalan cevizlerimizi ek ettikten sonra 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim soğuk olarak servis yapın.

Cevizli Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patates Püresi Yatağında Güveçte Tavuk Sote (Yok Böyle Lezzet)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzetli Peynir Topları
Yeşil Zeytin (Anne Tarifi)
Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu)
Fit Brownie
Diyarbakır Usulü Kuzu Kaburga Dolması
Petibörlü Toplar
Hdabla | © 2025 |