Dolğulu Tatlı
Dolğulu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- Yoğurduğunuz hamurun 3 te biri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı ceviz yahut fındık
Bulamak için;
- İrmik
- Toz antep fıstığı
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Dolğulu Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakım.
- Hamuru için; tüm gereçleri yoğurma kabına alın karıştırıp azat azar unu ek edin yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan 3 te birini ayırın kakao ve çekilmiş ceviz ile yoğurdun.
- Sade hamuru tezgah üzerinde uzunlamasına açıp, ortasına kakaolu malzemeyi koyup, kapatın irmiğe bulayıp dilediğiniz biçimde kesin.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında çok kızarmayacak formda pişirin fırından alıp, birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün antep fıstığı ile servis yapın afiyet olsun.
Dolğulu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









