Tavuk Fajita

Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 diş sarımsak
- 1 orta uzunluk adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Tavuk çeşnisi (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu ve zerzevatları julyen biçiminde doğrayarak hazırlayalım.
- Soğanları ve sarımsakları uygun bir tavaya alıp üzerine tuz ve şeker atarak zeytinyağında uygunca kavuralım(kavurma esnasında yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyelim)
- Üzerine julyen doğradığımız ve tomurcuklarını çıkardığımız biberleri ekleyerek bir iki tıp çevirelim.
- Ardından baharatlarımızı ek edelim (tavuk çeşnisi başka bir tat veriyor denemenizi tavsiye ederim) sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim, fazla karıştırmayalım ki sebzeler ezilmesin.
- Ayrı bir tavada julyen formunda doğradığımız tavukları pişirelim ve tavuklar piştikten sonra daha evvelce pişirip kenara aldığımız zerzevatları tavuğumuzun üzerine ekleyelim.
- 5dk daha birlikte kavurduktan sonra yemeğimizi ocaktan alıp servis açalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :).
Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
