Tavuk Fajita

Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 orta uzunluk adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Tavuk çeşnisi (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı

Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu ve zerzevatları julyen biçiminde doğrayarak hazırlayalım.
  2. Soğanları ve sarımsakları uygun bir tavaya alıp üzerine tuz ve şeker atarak zeytinyağında uygunca kavuralım(kavurma esnasında yarım yemek kaşığı tereyağı ekleyelim)
  3. Üzerine julyen doğradığımız ve tomurcuklarını çıkardığımız biberleri ekleyerek bir iki tıp çevirelim.
  4. Ardından baharatlarımızı ek edelim (tavuk çeşnisi başka bir tat veriyor denemenizi tavsiye ederim) sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim, fazla karıştırmayalım ki sebzeler ezilmesin.
  5. Ayrı bir tavada julyen formunda doğradığımız tavukları pişirelim ve tavuklar piştikten sonra daha evvelce pişirip kenara aldığımız zerzevatları tavuğumuzun üzerine ekleyelim.
  6. 5dk daha birlikte kavurduktan sonra yemeğimizi ocaktan alıp servis açalım.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :).

Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Basmatili Özbek Pilavı (Düşük Kalorili)
Yumurta Salatası
Şekli Bozulmayan Muffin
5 Çayı Menüsü
Çıtır Gül Böreği
Enfes Tadına Doyamayacağınız Fındık Lahmacun Tarifi
Hdabla | © 2025 |