Dolgulu Limonlu Kurabiye

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiye hamuru için;
- 110 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
- 1 tutam tuz
İç dolgusu için;
- 6 çorba kaşığı limon suyu
- 1 adet yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 22 gram margarin
Üzerini bulamak için;
- 1 kase toz şeker
Dolgulu Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak limon kreması ile başlayalım, ısıya sağlam olan kabımıza limon suyu, limon kabuğu rendesi, nişasta ,şeker, 1 yumurtayı ek edelim, sonra benmari yordamı daima karıştırarak benmari tarzı pişirelim.
- Koyulaşana kadar 8 dakika kadar pişirelim .
- Koyulaştıktan sonra 2 dakika daha pişirelim .
- Ocaktan alıp sıcakken margarin ek edip eritelim.
- Sonra üzerine strec sarıp buzdolabına kaldıralım.
- Yarım saat bekletelim sonra alıp düz bir tepsiye yağlı kâğıt serelim .
- Bir kaşık yardımı ile 10- 11 modül halinde tepsiye dizelim ve buzluğa atalım orada donsun.
- İç dolgusu akabinde kurabiye hamurunu hazırlayalım, oda sıcaklığındaki margarine ,pudra şekerini ,vanilya ,limon kabuğu rendesi ,yumurta ek edip güzelce karıştıralım .
- Ardından un, karbonat ek edelim, yumuşak bir hamur olsun.
- Üzerini streç ile kapatıp yarım saat buzdolabında bekletelim.
- Sonra hamurudan dondurma kaşığı ile alıp ortasını açtırıp limon kreması koyup güzelce kapatıp elimizde yuvarlayalım ve toz şekere bulayalım .
- Hepsini tıpkı formda tamamlayıp fırın tepsisine dizelim .
- 170 derecede kızarana kadar pişirelim 30 dakika kadar afiyet olsun.
Dolgulu Limonlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













