Doğum Günü Pastası

Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1.5 su bardağı un

Kreması için;

  • 3 .5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pk vanilya
  • 1 poşet krem şanti

Arası için;

  • Muz
  • Damla çikolata

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 poşet krem şanti
  • Kırmızı besin boyası
  • Pasta süsü

Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pandispanya için yumurta sarısı ve toz şekeri çırpın, ılık suyu ekleyin çırpmaya devam edin.
  2. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya eleyerek ekleyin başka taraftan yumurta beyazları ile bir tutam tuzu çırpın ve karışımın içine ekleyin .
  3. Tahta kaşık ile söndürmedem karıştırın kalıba boşaltın.
  4. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 30 dk pişirin .
  5. Bu ortada sizde krema için süt ,nişasta, yumurta sarısı ve toz şekeri karıştırıp ocağa koyun kaynayıp göz göz olunca altını kapatın .
  6. Soğuması için öbür bir kaba aktarın soğuyunca krem şanti ve vanilyayı ekleyip mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpın .
  7. Pişen pandispanyayı soğuyunca dikkatlice 3 kesim kesin.
  8. Arasına sıkma torbası ile kremayı yayın üzerine muz ve damla çikolata koyun kapatın.
  9. Gıda boyası ile krem şantiyi hazırlayıp üzerine sürün dilediğiniz üzere süsleyin.

Doğum Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tüm Püf Noktaları İle Donut
Pankek
Tatar (Denizli Kale Biberi İle Tatar)
Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır
Köftenin En Güzel Hali! İzmir Köfte Tarifi (Adım Adım Anlatım) (Videolu)
Xl (36cm) Bol Malzemos Pizza Tarifi
Hdabla | © 2025 |