Doğum Günü Pastası

Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1.5 su bardağı un
Kreması için;
- 3 .5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
- 1 poşet krem şanti
Arası için;
- Muz
- Damla çikolata
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt
- 1 poşet krem şanti
- Kırmızı besin boyası
- Pasta süsü
Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pandispanya için yumurta sarısı ve toz şekeri çırpın, ılık suyu ekleyin çırpmaya devam edin.
- Üzerine un, kabartma tozu, vanilya eleyerek ekleyin başka taraftan yumurta beyazları ile bir tutam tuzu çırpın ve karışımın içine ekleyin .
- Tahta kaşık ile söndürmedem karıştırın kalıba boşaltın.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 30 dk pişirin .
- Bu ortada sizde krema için süt ,nişasta, yumurta sarısı ve toz şekeri karıştırıp ocağa koyun kaynayıp göz göz olunca altını kapatın .
- Soğuması için öbür bir kaba aktarın soğuyunca krem şanti ve vanilyayı ekleyip mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpın .
- Pişen pandispanyayı soğuyunca dikkatlice 3 kesim kesin.
- Arasına sıkma torbası ile kremayı yayın üzerine muz ve damla çikolata koyun kapatın.
- Gıda boyası ile krem şantiyi hazırlayıp üzerine sürün dilediğiniz üzere süsleyin.
Doğum Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

