Dızmana

Dızmana Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz dolu olmasın
- 7 su bardağı un
- Maya
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 250 gram mascarpone (kaymak) (isterseniz koymayabilirsiniz onun yerine 1 bardak fazla yoğurt ekleyin)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Dızmana Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu yoğurun, sert bir hamur olmasın ,mayalamaya bırakıyoruz 1 saat kadar.
- Sosu içinde; Bütün malzemeyi pürüzsüz bir formda karıştıralım kenara alalım.
- Mayalanan hamurdan büyük biçimde beze yapalım.
- Bezeleri tek tek açıp ben kare formunda açtım ,içine peynir koyup çok sıkı olmayacak halde rulo yapıp, 2 parmak büyüklüğünde kesin tepsiyi yağlayıp tek tek dizin.
- En son elinizi hafif yağlayıp her birinin üzerine bastırın ve sosu üzerine döküp biraz tepsi mayası için 30 dk bekletin.
- 180 derece fırında üzeri pişinceye kadar bekletin.
- Sürekli bakın zira sos olduğu için çabucak yanabilir dikkat ⚠️ yapacak olanlara afıyet olsun.
Dızmana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







