Dışı Çıtır Simit

Dışı Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya (11 gr)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-4.5 su bardağı un (kontrollü kullanın)
Dışı için;
- Yarım su bardağı su
- Çeyrek çay bardağı pekmez
- Kavrulmuş susam
Dışı Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına ılık suyu, ılık sütü, mayayı, şekeri,tuzu ,sıvı yağı koyup karıştıralım.
- Unu da katıp güzelce yoğuralım ne yumuşak hamur olacak.
- Hamuru mayalandıralım sıcak ortamda 1 saat bekletin.
- Sonra hamurun havasını alıp 20 kesime ayıralım.
- Daha sonra bezeleri yuvarlayıp uzun şeritler yapalım hepsini.
- 2 uzun şeritleri birleştirip simit hali verelim.
- Sonra yarım bardağı su ,çeyrek çay bardağı pekmezi karıştıralım.
- Önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batırıp her yerine gelecek halde tepsiye dizelim.
- 10 tane simit çıkar ben kimilerini farklı yaptım o yüzden az çıktı.
- İki tepsiye 5 er halinde simitleri dizelim.
- Önceden ısıtılmış 220 °alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Mutlaka denemelisiniz bu tanım sahiden efsaneee.
Dışı Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





