Dışı Çıtır Simit

Dışı Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya (11 gr)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4.5 su bardağı un (kontrollü kullanın)

Dışı için;

  • Yarım su bardağı su
  • Çeyrek çay bardağı pekmez
  • Kavrulmuş susam

Dışı Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabına ılık suyu, ılık sütü, mayayı, şekeri,tuzu ,sıvı yağı koyup karıştıralım.
  2. Unu da katıp güzelce yoğuralım ne yumuşak hamur olacak.
  3. Hamuru mayalandıralım sıcak ortamda 1 saat bekletin.
  4. Sonra hamurun havasını alıp 20 kesime ayıralım.
  5. Daha sonra bezeleri yuvarlayıp uzun şeritler yapalım hepsini.
  6. 2 uzun şeritleri birleştirip simit hali verelim.
  7. Sonra yarım bardağı su ,çeyrek çay bardağı pekmezi karıştıralım.
  8. Önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batırıp her yerine gelecek halde tepsiye dizelim.
  9. 10 tane simit çıkar ben kimilerini farklı yaptım o yüzden az çıktı.
  10. İki tepsiye 5 er halinde simitleri dizelim.
  11. Önceden ısıtılmış 220 °alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim.
    Mutlaka denemelisiniz bu tanım sahiden efsaneee.

Dışı Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acıbadem Kurabiyesi
Portakallı Tart Kek
Yoğurtlu Köz Biber
Domates Çorbası (Videolu)
Yeşil Detoks Smoothie Tarifi – ( Green Detox Smoothie – Amerikan Mutfağı ) (Videolu)
Soğuk Baklava
Hdabla | © 2024 |