Dikdörtgen Pandispanyadan Yuvarlak Pasta
Dikdörtgen Pandispanyadan Yuvarlak Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
Çikolata sosu;
- 3 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 .5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı kakaolu toz krem şanti
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
Kenarlarını süslemek için;
- Hazır çikolata kreması
Dikdörtgen Pandispanyadan Yuvarlak Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Ilık su ek ettikten sonra kalan gereçlerini ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküyoruz.
- 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
- Kek piştikten sonra mutfak havlusu serip dinlendiriyoruz.
- Muhallebi için tencereye süt, şeker, nişasta,kakao,un ekleyip karıştırıyoruz.
- Piştikten sonra çikolata ekleyip karıştırıyoruz.
- Ilıkken toz krem şanti ekleyip çırpıyoruz.
- Buzdolabında soğutuyoruz.
- Kekimizin uzun kenarından uzunlamasına kesiyoruz 4 modül olacak biçimde.
- Çikolatalı sosumuzdan döküyoruz kekin her tarafına yayıyoruz.
- İlk parçayı yuvarlayarak dürüm yapar üzere dürüyoruz.
- Diğer modülleri da etrafına sarıyoruz.
- Kalan çikolatalı sosu üzerine sürüp çikolata serpiyoruz.
- Buzdolabında bir gün beklettikten sonra servis ediyoruz.
- Ben kekin kenarlarını hazır çikolata sosu sıkarak süsledim siz öbür bir halde de süsleyebilirsiniz. Afiyet bal şifa olsun.
Dikdörtgen Pandispanyadan Yuvarlak Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













