Dereotu Poğaça

Dereotu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet ince kıyılmış dereotu
  • 2 adet yumurta sarısı üzerine
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)

Dereotu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım.
  2. Bir kabın içine materyallerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
  4. Unu denetimli ek edelim hamuru kulak göğsünde getirelim yarım saat kadar dinlendirelim.
  5. Poğaçalarımızı şekillendirelim.
  6. Minik bezeler yapıp yağlı kağıdın üzerine dizelim fırın tepsisine yerleştirelim.
  7. Poğaçalarımızı fırına sürelim.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Dereotu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Musakka
İçli Köfte (Pişerken Asla Dağılma, Çatlama Olmaz!)
Mandalina Jelli Muhallebi
Özbek Pilavı
Süzme Çorbası
Tahinli Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet