Dereotu Poğaça

Dereotu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 demet ince kıyılmış dereotu
- 2 adet yumurta sarısı üzerine
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
Dereotu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım.
- Bir kabın içine materyallerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
- Unu denetimli ek edelim hamuru kulak göğsünde getirelim yarım saat kadar dinlendirelim.
- Poğaçalarımızı şekillendirelim.
- Minik bezeler yapıp yağlı kağıdın üzerine dizelim fırın tepsisine yerleştirelim.
- Poğaçalarımızı fırına sürelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Dereotu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

