Ispanaklı Patates Graten

Ispanaklı Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane orta uzunluk kuru soğan
  • 500 gr ıspanak
  • 3 tane orya uzunluk patates
  • 1 diş sarımsak
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı dolusu kaşar

Tepsiyi yağlamak için;

  • Tereyağı
  • Galeta

Ispanaklı Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ıspanağımızı sirkeli suda bekletip uygunca yıkayıp doğrayalım, zeytinyağımızı tavaya alalım doğranmış soğanımızı ekleyelim kavuralım.
  2. Daha sonra ince ince doğranmış patateslerimizi de tavaya alıp, hafif rengi dönene kadar kavuralım ıspanağımızı tavaya alıp baharatlarımızı ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Tavanın ortasına bir havuz açıp tereyağımızı unumuzu alıp, birkaç dakika çevirelim yavaş yavaş sütünü döküp kapağını kapatıp sütünü çekmesini sağlayalım çabucak çekecektir esasen.
  4. Küçük kare tepsimize evvel tereyağı sürüp üzerine biraz galeta serpiştirip, karışımı tepsiye döküp, düzleştirelim onun üzerine kaşar rendemizi serpiştirin.
  5. 180 derecelik ısınmış fırında kaşar kızarana dek pişirelim.

Ispanaklı Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Panna Cotta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brüksel Lahanası Salatası
Kalem Gibi Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Anne Usulü )
Yulaflı Çıtır Omlet
Malatya Geleli Kebabı
Şerbeti Kaynatılmadan Hazırlanan İrmikli Portakallı Lokumcuk Tatlısı
Bebekler İçin Lokum Püre
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet