Dereotlu Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

Dereotlu Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya ya da yarım paket yaş maya
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet ince kıyım dereotu

Dereotlu Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak;su,süt,şeker ve mayayı karıştırıp etkinleştirin.
  2. Unun ortasını açıp mayayı ,yağı dökün tuzu da kenarlarına serpip yoğurmaya başlayın.
  3. Dereotunu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Küçük bezeler yapıp üzerine bastırın. Bir poşet örtüp 15-30dk mayalandırın.
  5. Ortasını pet şişe kapağıyla yada bir apartatla açın kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun 🌼🌼.

Dereotlu Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kristal Gibi Tertemiz Ve Parlak Et Suyu
Kıymalı Rulo
Yulaf Tava Böreği
3 ü 1 Aradayla Soğuk Kahve
Yoğurtlu Sebze Salatası
Kaymakpare Tatlısı
Hdabla | © 2025 |