Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
- 3 – 3,5 su bardağı un (ben 1 buçuk bardağını tam buğday unu kullandım)
İç harcı (isteğe bağlı):
- Beyaz peynir yahut lor peyniri
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz, ekleyip karıştırın.
- Kabartma tozu ve ince kıyılmış dereotunu ek edin.
- Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Şekil verin için; hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın.
- Elinizle yuvarlayıp açın, içine isteğe bağlı olarak beyaz peynir yahut lor peyniri koyun.
- Hamuru kapatıp yuvarlayarak biçim verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerini için; poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu yahut susam serpin. ( isteğe bağlı).
- Pişirmek için; önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın sarısı renk alana kadar (20-25 dakika) pişirin.
Afiyet olsun!.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





