Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Elmalı harcı için;
- 5-6 adet elma
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- Dövülmüş ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce elmalı harcı yapalım. Elma kabuklarını soyup daha sonra şekeri de ekleyip suyunu yeterlice çekene kadar kavurun.Soğumaya bırakalım.
- Hamur için evvel oda sıcaklığında ki tereyağ ve sıvı gereçleri güzelce karıştıralım daha sonra kuru materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Unu azar azar dökün.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir kesim alalım.
- 2 yemek kaşığı un ekleyip elinizle ufalayın.
- Daha sonra bunu kurabiyenin üzerine kullanacağız.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlak modülleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
- Çay bardağını una bulayıp hamura bastırın hafif halde.
- Elma harcını paylaştırın ve kırıntıları da üzerine dökelim.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirin pembeleşene kadar.
- Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri dökelim üzerine. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



