Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 pk vanilya
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Elmalı harcı için;

  • 5-6 adet elma
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • Dövülmüş ceviz

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce elmalı harcı yapalım. Elma kabuklarını soyup daha sonra şekeri de ekleyip suyunu yeterlice çekene kadar kavurun.Soğumaya bırakalım.
  2. Hamur için evvel oda sıcaklığında ki tereyağ ve sıvı gereçleri güzelce karıştıralım daha sonra kuru materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Unu azar azar dökün.
  4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir kesim alalım.
  5. 2 yemek kaşığı un ekleyip elinizle ufalayın.
  6. Daha sonra bunu kurabiyenin üzerine kullanacağız.
  7. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak modülleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
  8. Çay bardağını una bulayıp hamura bastırın hafif halde.
  9. Elma harcını paylaştırın ve kırıntıları da üzerine dökelim.
  10. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirin pembeleşene kadar.
  11. Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri dökelim üzerine. Afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pavlova
Mercimek Köftesi
Yaprak Sarma
Az Malzemeli Sıvıyağlı Kurabiye
Adıyaman Besni Tavası
Tahinpare
Hdabla | © 2025 |