Dereotlu Poğaça
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un
- 2 yumurta
- 150 gram tereyağı (veya margarin)
- 150 ml zeytinyağı (veya sıvı yağ)
- 20 gram kabartma tozu(dr.oetker kullandım 2 paket
- 12 gram tuz (1 silme yemek kaşığı)
- 15 gram toz şeker (1 silme y.kaşığı)
- 2 orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
- Yarım demet dereotu (yoğunluğu siz belirleyebilirsiniz. 1 demeti de kaldırır.)
- 10 gram sirke (elma & üzüm fark etmez)
- 12 gram zerdeçal ( 1 silme y.kaşığı)
- 6 gram mahlep(isteğe bağlı)
- 12 gram karnıyarık otu tozu (isteğe bağlı)
- 6 gram keten tohumu (isteğe bağlı çekirdek içi de hoş olur)
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Keten tohumu, susam, çörek otu (isteğinize göre)
İçi için:
- 90 gram labne peyniri
- 75 gram lor peyniri
- Tuz (lor yahut labneyi tek başınada kullanabilirsiniz)
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına evvel kuru materyaller olan un, kabartma tozu, tuz, toz şeker, mahlep, zerdeçal, karnıyarık otu ve keten tohumunu ekleyip karıştıralım.
- Üzerine öteki materyalleri de ekleyip, yağlı ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Elde ettiğimiz hamuru buzdolabında min. 15 dk dinlendirelim. ( üzerini kapatalım streç, kapak vs).
- Hamuru eşit kesimlere bölelim.
- Ortasına peynirli harçtan koyup yuvarlayalım ve fırın tepsisine dizelim (isterseniz sade de yapabilirsiniz).
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu, susam ve keten tohumu serpin.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında, fanlı alt-üst ayarda 15-20 dakika pişirin.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







