Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 2 yumurta
  • 150 gram tereyağı (veya margarin)
  • 150 ml zeytinyağı (veya sıvı yağ)
  • 20 gram kabartma tozu(dr.oetker kullandım 2 paket
  • 12 gram tuz (1 silme yemek kaşığı)
  • 15 gram toz şeker (1 silme y.kaşığı)
  • 2 orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
  • Yarım demet dereotu (yoğunluğu siz belirleyebilirsiniz. 1 demeti de kaldırır.)
  • 10 gram sirke (elma & üzüm fark etmez)
  • 12 gram zerdeçal ( 1 silme y.kaşığı)
  • 6 gram mahlep(isteğe bağlı)
  • 12 gram karnıyarık otu tozu (isteğe bağlı)
  • 6 gram keten tohumu (isteğe bağlı çekirdek içi de hoş olur)

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Keten tohumu, susam, çörek otu (isteğinize göre)

İçi için:

  • 90 gram labne peyniri
  • 75 gram lor peyniri
  • Tuz (lor yahut labneyi tek başınada kullanabilirsiniz)

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına evvel kuru materyaller olan un, kabartma tozu, tuz, toz şeker, mahlep, zerdeçal, karnıyarık otu ve keten tohumunu ekleyip karıştıralım.
  2. Üzerine öteki materyalleri de ekleyip, yağlı ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Elde ettiğimiz hamuru buzdolabında min. 15 dk dinlendirelim. ( üzerini kapatalım streç, kapak vs).
  4. Hamuru eşit kesimlere bölelim.
  5. Ortasına peynirli harçtan koyup yuvarlayalım ve fırın tepsisine dizelim (isterseniz sade de yapabilirsiniz).
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu, susam ve keten tohumu serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 170°c fırında, fanlı alt-üst ayarda 15-20 dakika pişirin.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Lezzetli Kıtır Ekmek
Yayla Çorbası
Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator
Dondurmalı Kalburabastı
Pişmeyen Dubai Cheesecake (Bu Lezzeti Mutlaka Deneyin) (Videolu )
Susamlı Pizza Poğaça
Hdabla | © 2025 |