Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet hamur kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 demet dereotu
  • 3,5 su bardağı un (aldığı kadar)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Peynir (isteğe bağlı)

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta (1 yumurtanın sarısı en son üstüne sürülüyor geri kalanı iç harca), yoğurt, kabartma tozu, un, sirke, tuz, şeker, sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki tereyağı bir kaba alınıp karıştırılır. İnce kıyılmış dereotuda harca dahil edilir.
  2. Kıvamı ele yapışmayacak biçimde olmalı.
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller alıp form verilir (arasına beyaz peynirde konabilir)
  4. Üzerine kenara ayrılan yumurta sarısı sürülür.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dk pişirilir.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mantar Çorbası (Crème De Champignons)
Kit Kat
Nefis Sosuyla Kızarmış Çıtır Salata
Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi
Pratik Pişmeyen Cheesecake
Pişi
Hdabla | © 2025 |