Dereotlu Havuçlu Poğaça

Dereotlu Havuçlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet havuç rendesi
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğince un (kontrollü halde ilerleyin, kulak göğsünden yumuşak hamur olmalı, çok yoğurmanıza gerek yoktur. 10 dk dinlendirilecek)

İçi için:

  • İsteğe bağlı rastgele bir çeşit peynir (ben lor ve kaşar peyniri koydum)

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

Dereotlu Havuçlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için gerekli tüm materyaller bir kaba alınıp yoğurulur.
  2. Mandalina büyüklüğünde hamur avuç içinde açılıp, içine peynir konur ve d formunda kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt üst ayarı açılır ve üzeri kızarana kadar pişirilir.

Dereotlu Havuçlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Turta
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Muhteşem Soslu Körili Karnabahar
Hindi Etli Arpa Şehriye Pilavı
Hindistan Cevizli Kurabiye
Zeytinli Chia Salata
Hdabla | © 2025 |