Hindi Etli Arpa Şehriye Pilavı

Hindi Etli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram hindi göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 5-6 adet mantar
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1,5 yemek salça
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Üzerini geçecek kadar su

Hindi Etli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kül biçiminde doğranmış hindi göğsünü ısıtılmış yağsız tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  2. Ardından tavaya zeytinyağ ile birlikte küp formunda doğranmış (küçük kesimler şeklinde) zerzevatları ek edip 4-5 dk kavurun.
  3. Üzerine mantarları ve bezelyeleri ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
  4. İçerisine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Son olarak yıkanmış arpa şehriyeyi ekleyip üzerini geçecek kadar suyu ve baharatlarını ek edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Tek tencerede yapılabilecek en kolay ve lezzetli pilav tanımım sizlerle deneyeceklere afiyet olsun ♨️.

Hindi Etli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kurabiye
Pastane Usulü Çok Pratik Supangle
Ispanaklı Ve Peynirli Dilim Börek (Videolu)
Milföylü Muhallebili Tatlı
Lavaş
Bir Hamur 3 Çeşit Poğaça
Hdabla | © 2025 |