Vişneli Turta

Vişneli Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı su
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 -3 su bardağı un (3 bardak kâfi geldi )
Üzeri için;
- 2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne (dondurulmuş yahut konserve)
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı su
- 2-3 yemek kaşığı şeker (damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
Vişneli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sos tavasına çekirdeği çıkarılmış vişne, şeker ve nişastayı alıp karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Tereyağını oda ısısında bekletelim.
- Derin bir kaba yumuşak tereyağı, sıvı yağ, yumurta,sirke, su,pudra şekeri, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu alarak güzelce karıştıralım en son denetimli olarak un ekleyip yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun 1/3 ini üzeri için ayırıp buzluğa 30 dk koyalım.
- Tart kalıbına yahut orta uzunluk borcama hamuru ince olacak formda her yerine eşit yayalım ve elimizle düzeltelim.
- Daha sonra soğumuş vişne sosunu dökelim ve yayalım.
- Üzerine buzluktan çıkardığımız hamuru rendeleyip evvelden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tartımız soğuyunca pudra şekeri serpelim ve dilimleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Vişneli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








