Dana Sote

Dana Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kilo kuşbaşı dana eti
  • 2 büyük uzunluk soğan
  • 1 adet etli kırmızı biber

Damak tadınıza nazaran;

  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Pulbiber

Dana Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine kuşbaşı kıyılmış olan etleri ek edelim.
  2. Kuşbaşı etimiz suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakalım.
  3. Jülyen doğranmış soğanı, ve etli kırmızı biberi ek edelim yumuşayana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim ortada kasık yardımı ile karıştıralım.
  4. Baharatı tuzu ek edelim.
  5. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Dana Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahin Keçiboynuzu Karışımı
Kışlık Menemen
Rezene Şerbeti (Emziren Annelere Ve Sindirim Sorunu Yaşayanlara)
Tuzlu Kurabiye
En Kolay Şekliyle Karnabahar
Fırın Tadında Tavuk Kalça But (Kaydetmeden Geçme)
Hdabla | © 2025 |