Dana Sote

Dana Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kilo kuşbaşı dana eti
- 2 büyük uzunluk soğan
- 1 adet etli kırmızı biber
Damak tadınıza nazaran;
- Tuz
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Pulbiber
Dana Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine kuşbaşı kıyılmış olan etleri ek edelim.
- Kuşbaşı etimiz suyunu salıp tekrar çekene kadar kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakalım.
- Jülyen doğranmış soğanı, ve etli kırmızı biberi ek edelim yumuşayana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim ortada kasık yardımı ile karıştıralım.
- Baharatı tuzu ek edelim.
- Sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Dana Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




