Poğaça Tarifi (Yumuşacık Pofuduk)

Poğaça Tanımı (Yumuşacık Pofuduk) İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 6,5-7 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Poğaça Tanımı (Yumuşacık Pofuduk) Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ ve ılık su ,1 adet yumurta, 1 yaş maya, 2 yemek kaşığı toz şekerimizi alıp maya eriyene kadar karıştıralım.
- 2 tatlı kaşığı tuzu ve unun bir kısmını yavaş yavaş ek edip hamurumuzu yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurumuzu yaklaşık 1 saat streç sinema ile kapattığımız kabımızda mayalanmya bırakalım.
- Hamur mayalanma süreci tamamlandıktan sonra hamuru iki eş modüle akabinde da 12 kesim olacak halde bezelere ayıralım.
- Ayırdığımız bezeleri yuvarlama biçim verme etabında isteiğimiz iç gereç ile dolduralım ve hamuru kapatalım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsiinde poğaçalarımıza yumurta sarısı sürelim. Susam yada çörek otu serpiştirelim.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun 💝💕😍💗 Defterinize kayıt etmeyi unutmayın 💗
Poğaça Tanımı (Yumuşacık Pofuduk) Fotoğraflı Yapılışı


