Dana Güveçlik Haşlama (Tandır Tadında)
Dana Güveçlik Haşlama (Tandır Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 modül dana güveçlik et
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- Su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Dana Güveçlik Haşlama (Tandır Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi ısınmış olan düdüklü tenceremize alıp yüksek ateşte birer dakika ön ve art yüzlerini mühürlüyoruz.
- Daha sonra jülyen doğranmış havuçları ve ikiye böldüğümüz patateslerimizi ekleyip bir dakika orta ateşte çeviriyoruz.
- Damak zevkimize nazaran baharatlarımızı ekleyip etlerin üzerine gelecek kadar suyumuzu ekleyip düdüklü tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
- Düdük öttükten sonra orta ateşte 45 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :).
Dana Güveçlik Haşlama (Tandır Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






