Dana Ciğer Sote
Dana Ciğer Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana ciğeri (kasapta zarı alınmış)
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- İsteye nazaran kırmızı pulbiber
Dana Ciğer Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben kasaptan aldığım için zarını soymadım şayet zarı varsa soyalım kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım.
- Güzelce yıkayalım ve suyunu süzülmesi için süzgeçte biraz bekletelim.
- Ciğerlerimizi tencereye alarak suyunu verip çekene kadar pişirelim.
- Tenceremizin kapağını kapatarak orta ateşte pişirelim.
- Suyunu çekince 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanları ek edip karıştırmaya devam edelim.
- Soğanlar diriliğini kaybedince salça ve baharatları ekleyerek bir karıştıralım.
- Bir su bardağı kadar sıcak su ekleyelim kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirelim.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun sıcak servis yapalım.
Dana Ciğer Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















