Dana Ciğer Sote

Dana Ciğer Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğeri (kasapta zarı alınmış)
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteye nazaran kırmızı pulbiber

Dana Ciğer Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben kasaptan aldığım için zarını soymadım şayet zarı varsa soyalım kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım.
  2. Güzelce yıkayalım ve suyunu süzülmesi için süzgeçte biraz bekletelim.
  3. Ciğerlerimizi tencereye alarak suyunu verip çekene kadar pişirelim.
  4. Tenceremizin kapağını kapatarak orta ateşte pişirelim.
  5. Suyunu çekince 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanları ek edip karıştırmaya devam edelim.
  6. Soğanlar diriliğini kaybedince salça ve baharatları ekleyerek bir karıştıralım.
  7. Bir su bardağı kadar sıcak su ekleyelim kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirelim.
  8. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun sıcak servis yapalım.

Dana Ciğer Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dikdörtgen Pandispanyadan Yuvarlak Pasta
İstiridye Mantarı Sote
Patates Yatağında Kaşarlı Mantar
Pişi
Meybuz (Çocukluğumuzun Serinletici Lezzeti)
Yumurtalı Patates
Hdabla | © 2025 |